top of page
Search
  • kindrustvogrosuplj

LP-P Nova gorica 2016


22. 10. 2016 se je naša članica udeležila najbolj obiskane in za tekmovalce najbolj prestižne državne Lovske preizkušnje za prinašalce (LP-P; spremembe pravilnika so prišle v veljavo par mesecev pred tekmo), ki je enkrat letno v Novi gorici, kjer je nastopilo 12 tekmovalnih parov (omejitev števila je bila zaradi razpoložljivosti s terenom), tj. 12 zares odličnih tekmovalcev iz Italije in Slovenije. To je tekma, kjer se tekmovalci vsako leto grebejo za nastop, oz. letos so se prijave zaprle že 2 tedna po odprtju prijav.


Kodrasta prinašalka Heidi Angels of Baranya, ki v društvu tekmuje tudi v rally obedience-u, je prejela vse točke (152/152 točk), 1. nagradni razred in 2. mesto z delovnim nazivom R.CACT, ter bila tako najboljša slovenska tekmovalka. 2. mesto ji je pripadlo, ker je italijanski labrador z enakim številom točk pri prostem iskanju bil par sekund hitrejši.


LP-P je sestavljen iz preizkusa obnašanja psa na stojišču ob pogonu, splošne ubogljivosti skozi celoten preizkus, poljskega dela, ki je sestavljeno iz 1 vlečke mrtvega fazana ter prostega iskanja mrtvega fazana, gozdnega dela oz. vlečke mrtvega zajca, ter vodnega dela s testom strelomirnosti, kjer pes prinaša mrtvo raco iz globoke vode.

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page