top of page
Search
  • kindrustvogrosuplj

Imamo prvo predsednico

Na letni skupščini članov 16. 03. 2018 smo izvolili par novih članov društva v organe društva, in tudi prvo žensko predsednico društva. Kot čisto prva predstavnica nežnejšega spola na najvišji funkciji je postala Vlasta Kovačič Mežek.


Ker je morda vsi naši člani ne poznate, vam jo z veseljem predstavljamo:

Vlasta se je aktivno začela ukvarjati s kinologijo, ko je k hiši prišel njen sedanji pes pasme "črni ruski terier", Aiax Balkan Black Storm, oz. kar Solo. Z njim je v našem društvu najprej obiskovala malo šolo, nato začetni tečaj, ki ga je zaključila z uspešno opravljenim BBH izpitom. Njena kinološko delavna pot se tukaj ni zaustavila, saj je šolanje nadaljevala v višjem tečaju ter opravila IPO ZTP. S Solotom še vedno sledita, hodita na treninge obrambe in poslušnosti ter se pripravljata še na višje izpite.


Svojo kinološko širino pa je s svojim "Rusom" pridobivala tudi na razstavnem podiju, kjer je Solo postal Mladinski prvak Slovenije ter Prvak Slovenije. Leta 2016 ji je v društvu tako pripadel naziv "najuspešnejši razstavljalec".


Po izpolnitvi vseh zahtev za vzrejo črnih ruskih terierjev pa je Vlasta pridobila za svojega psa tudi slovensko vzrejno dovoljenje.


Če povzamemo, izvolili smo kinološko vsestransko predsednico! Želimo ji uspešno delo še naprej!

319 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page