top of page

O NAS

Kinološko društvo Grosuplje deluje kot samostojno društvo od leta 1985. V vsem tem času si je nabralo že veliko izkušenj in tudi dosti dobrih rezultatov. Med drugim prihaja iz naših vrst večkratni državni prvak v sledenju, Franc Žibert, ki je s svojo psičko Olmo kar štiri leta zapovrstjo zmagoval v najtežji disciplini v sledenju.

V društvu dvakrat letno organiziramo tečaje za vodnike psov, od male šole do nadaljevalnih tečajev. Ti tečaji predstavljajo osnovno dejavnost našega društva, saj je naš namen, kar najbolje pripraviti vodnike psov na dobro sožitje s svojim psom. To pa je zares možno šele takrat, ko je pes dobro vzgojen in socializiran. Da bi kar najbolje izpolnili svojo nalogo, se redno udeležujemo izobraževalnih seminarjev za vodje tečajev.

Vsako leto pripravimo v sklopu državnega prvenstva tudi eno tekmo v disciplini Rally Obedience. Tekma je vsako leto zelo dobro obiskana in je svojevrstno doživetje za tekmovalce in obiskovalce.

Mnogi, ki se ukvarjajo s športno kinologijo, tudi vedo, da v Grosuplju vsako leto poteka ena od tekem v sklopu državnega prvenstva v sledenju.

Rezultati našega dela so vidni tudi na tekmah. Kot društvo in posamezniki se uvrščamo v sam vrh slovenske kinologije.

Za svoje delo smo leta 2016 prejeli s strani Občine Grosuplje "Srebrno priznanje Občine Grosuplje 2016".

ZGODOVINA

Začetki delovanja Kinološkega društva Grosuplje segajo v davno leto 1984. Tega leta je bila v okviru Kinološkega društva Krim ustanovljena samostojna sekcija Grosuplje, ki jo je v začetku sestavljalo 18 lastnikov in ljubiteljev psov različnih pasem z območja občine Grosuplje. Za poznejši razvoj kinologije na tem področju pa je še pomembneje to, da so bili med člani sekcije kar trije uveljavljeni kinološki sodniki, Lojze Rozman in zakonca Jože in Marija Tisu, pa tudi priznani vzreditelji.

ORGANI DRUŠTVA ter  DOKUMENTI - upravni, nadzorni odbor in disciplinska komisija

Z veseljem sprejemamo vaše pohvale, pritožbe, nasvete, želje, saj smo lahko le tako še boljši. Vsem se že v naprej zahvaljujemo za povratne informacije, da bo z vašo pomočjo društvo lahko raslo in se razvijalo še naprej. Kontaktirajte NAŠE KOMISIJE in ODBORE.

 

Sponzorji ter donatorji ste ravno tako iskreno dobrodošli, saj brez vas ne moremo dobro organizirati tekem, šolati našega kadra, kriti stroškov najemnine poligona itd. Za vas imamo rezerviran prav poseben kotiček na spletni strani. Z vašimi željami se oglasite UPRAVNEMU ODBORU.

 

S specifičnimi vprašanji se obrnite na nosilca aktivnosti, saj boste tako še najhitreje dobili odgovor: NAŠI STROKOVNJAKI.

 

bottom of page