top of page
Search
  • kindrustvogrosuplj

Pasji vodni športi v sezoni 2016

V novembru 2016 se je zaključila uspešna tekmovalna sezona pasjih skokov v vodo v Evropi. Še več, leto 2016 bo za člane KD Grosuplje ostalo v spominu kot zelo plodna sezona v vseh pasjih vodnih športih na naših tleh.

Najbolj uspešna je bila Anja Gluvić z 9 letno mešanko Mio, s katero tekmujeta v skokih v vodo v kategoriji majhnih psov. V letošnjem letu sta zabeležili kar nekaj vidnih uspehov, tako v Sloveniji, kot v tujini.

Mia - evropska vice prvakinja 2016. Foto Anja Gluvić

Sezono sta začele z nastopom v avstrijskem Badnu v ligi Pro Plan, kjer sta v kategoriji malih psov osvojile 1. mesto (video). Sledilo je slovensko tekmovanje Flying dogs, kjer sta na nižjem zaletišču uspešno ubranile zmago iz leta 2014, a tokrat v konkurenci veliko večjih psov (video iz 2014, video iz 2016). Za tekmovanje na evropskem prvenstvu sta potrebovale še eno uvrstitev v ligi Pro Plan, kar sta storile na turnirju v Gradcu, kjer sta zasedle 3. mesto med majhnimi psi. Na evropskem prvenstvu, ki je bilo ravno tako v Gradcu, pa sta po napetem finalu postale tudi evropske podprvakinje med malimi psi z novim osebnim rekordom male Mie (3,8 m).

Mia, Baden. Foto: Brigitte Gradwohl

Kamenček v zgodovino našega društva v pasjih vodnih športih je dodala še Barbara Horvat s chesapeake bay prinašalko Ilona chessy z Vlčích luk (Chessy), ki sta na tekmovanju Flying dogs v Kamniku v hitrostnem plavanju zasedli 2. mesto.

Obe članici društva, tako Anja kot Barbara, sta v Kamniku nastopile v skokih v vodo tudi kot skupina z Mio, Chessy in novoškotskim prinašalcem Praetorium Latobicorum's Dusty (Dusty), ter se uvrstile na 6. mesto.

Mia, Dusty in Chessy. Foto Anja Gluvić

Sedaj je pred nami zimsko obdobje, komaj pa že čakamo tople dni, da bomo lahko začeli trenirati za novo sezono.

Obe članici se iskreno zahvaljujeta svojima pomočnikoma, Sandiju Zupetu in Justini Horvat, saj sta v vodnih pasjih športih večinoma potrebna 2 "vodnika", tj. prvi drži in vzpodbuja psa na začetku zaletišča, drugi pa psa čaka na koncu zaletišča, kjer psu zaluča v vodo igračko oz. ga pri plavanju motivira z igračo tik pred pasjim gobčkom.

136 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page