top of page

O NAS

Največ kar lahko pes in vodnik data družbi je svoj čas skozi humanitarno delo. Sem spadajo tudi vse smeri terapevtskega dela s pomočjo živali. Ker pa v društvu žal nimamo izšolanega kadra za usposabljanje terapevtskih parov, vse interesente usmerjamo k organizacijam, ki imajo to dejavnost že utečeno.

 

Naš dolgoročni cilj je seveda, da bi imeli vsaj par usposobljenih članov, ki bi v prihodnosti pripravljali podmladek za opravljanje sprejemnih izpitov ter ostalih testov za to dejavnost, ki bi jo še vedno opravljali s pomočjo organizacij, ki imajo na tem področju že dolgoletne izkušnje ter veliko znanja.

 

Koordinator za terapijo s psi je v društvu Mišo Šapec, ki izvaja humanitarno dejavnost "aktivnosti s pomočjo živali" v okviru organizacije Ambasadorji nasmeha (AN). Mišo je prvi član KD Grosuplje, ki je oral ledino v terapevtskih vodah in tudi uspešno postal vodnik terapevtskega psa. Z vsemi vprašanji glede terapije s psi se obrnite nanj.

ZGODOVINA TERAPIJE S POMOČJO ŽIVALI V DRUŠTVU

Dva člana našega društva sta orala ledino v terapevtskih vodah. Prva je bila Dragica Šuštar, ki je aktivna članica v Tačkah pomagačkah od leta 2010, dugi pa je bil Mišo Šapec, ki se je v terapijo s pomočjo živali podal leta 2011 pri Ambasadorjih nasmeha.

Dragica Šuštar je opravila testiranje s psom pasme evrazijec iz lastne vzreje (psarna Pečnikova) z imenom Erik Pečnikov leta 2011. Po šolanju sta postala aktiven terapevtski par leta 2013.

Čez eno leto, tj. leta 2014, je opravila testiranje s psičko iste pasme, tj. evrazijec, z imenom Haiti des Legendes de Retz, s katero sta po šolanju aktiven terapevtski par od leta 2014.

Izobraževanje je nadaljevala z obema psoma za R.E.A.D. program leta 2015 in uspešno naredila licenci tako z Erikom kot s Haiti.

Kot terapevtski par aktivno delujejo na Zavodu Sv. Terezije na Vidmu, v Knjižnici Grosuplje - enota Videm, ter v OŠ Franceta Prešerna v Ribnici. Delali pa so tudi v VZ Planina, Belem obroču, na raznih prireditvah, ter predstavljali delo po šolah in vrtcih.

Tretji član našega društva je bil Peter Bizjak, ki je s svojim Maksom pasme labrador opravil  tečaj in izpit pri Ambasadorjih nasmeha. Do začetka samostojnega dela jima manjka še par obiskov pod nadzorom.

TERAPEVTSKI PARI IN PRIPRAVNIKI 
Dragica Šuštar in Erik

AKTIVEN PAR pri TP

 

Dragica in Erik sta  opravila šolanje za psa terapevta pri Tačkah pomagačkah, leta 2015 pa sta se usposobila še za R.E.A.D. program.

Aktiven par: 2013-danes.

Dragica Šuštar in Haiti

AKTIVEN PAR pri TP

 

Haiti je že drug izšolan pes terapevt Dragice pri tačkah pomagačkah, s katero sta se ravnotako usposobili za R.E.A.D. program.

Aktiven par: 2014-danes

Peter Bizjak in Maks

PRIPRAVNIKA pri AN

 

Peter in Maks sta uspešno opravila tečaj pri Ambasadorjih nasmeha. Čaka ju le še par obiskov pod nazorom, da lahko postaneta aktiven par.

bottom of page