top of page

VIDEO LITERATURA

V naši mali šoli je poudarek na socializaciji, vzgoji psa, premagovanju ovir, strahov in začetku poslušnosti ter igre. Pes po tem tečaju dobi dobro podlago za nadaljnje šolanje ter socializacijo.

Po opravljenem BBH izpitu se lahko vodnik s psom usmeri v sledenje, obrambo, zahtevnejšo poslušnost, ter znanje prikaže na višjem izpitu. Tečaj je primeren za srednje do večje, a zdrave in mladostne, pse z dobrimi nagoni in veliko odvečne energije, ki jo v tečaju ustrezno usmerimo.

Po opravljenem BBH izpitu se lahko vodnik s psom vpiše v RO tečaj, kjer pridobljeno znanje prikaže na izpitu. Tečaj je primeren tako za stare in mlade, kot  za majhne in velike pse.

V hladnejšem obdobju imamo skupne treninge različnih vlečnih športov.

V začetnem tečaju znanje iz male šole nadgradimo ter ga preverimo z A oz. BBH izpitom. Pes po tem tečaju mora biti obvladljiv, vzgojen, socializiran in osnovno poslušen ter tako prijeten spremljevalec.

Po opravljenem BBH izpitu se vodnik s psom lahko vpiše v tečaj zahtevnejšega sledenja in znanje pokaže na izpitu. Tečaj je primeren za vse zdrave in fit pse, ki radi vohajo.

Po opravljenem BBH izpitu se vodniki z dobro socializiranimi in vzgojenimi psi lahko priključijo DEMO skupini, katera prikazuje svoje znanje iz različnih kinoloških disciplin z javnimi nastopi.

Treningi pasjih skokov v vodo in hitrostnega plavanja potekajo od pozne pomladi do zgodnje jeseni na različnih lokacijah.

Vodnike z rodovniškimi psi osnovno pripravimo na razstave, tj. učimo pravilnega teka, poze psa, obnašanja v razstavnem krogu ter same prijave na razstavo.

bottom of page